Sensueel dansen

Jezelf heerlijk vrouwelijk voelen door te dansen, wij maken het mogelijk. Je voelt je sexy, ultiem vrouwelijk en bent vergezeld met andere vrouwen die hetzelfde nastreven. Door middel van sensueel dansen werken we aan je zelfvertrouwen. Een perfecte mix van verschillende dansstijlen die vol zitten met sensuele bewegingen. Time to feel sexy girl!

Wat is sensueel dansen?

Sensueel dansen is een nieuwe vorm van dansen die verschillende elementen combineert. Zo komen er bewegingen uit het strippen, burlesque en lapdance samen. Allen gecombineerd waardoor jij in een veilige omgeving uit je comfortzone wordt gehaald om te bouwen aan je zelfvertrouwen. Sensueel dansen is opgezet door vrouwen die zichzelf zelfverzekerd voelde en bepaalde bewegingen die met vrouwelijkheid te maken hebben wilden combineren.

 

Wat ons vrouwelijk maakt gebruiken we. Ten volste. Schudden en trillen met je billen, een shimmyshake met je borsten, we voelen onszelf zo vrouwelijk mogelijk tijdens onze lessen.

Iedereen kan sensueel dansen

Regelmatig krijgen wij te horen dat vrouwen zichzelf te dun vinden om sensueel te kunnen dansen, want zij hebben de rondingen niet die gebruikt worden. Of vrouwen die zichzelf te oud vinden om sensueel te dansen. Laat ons je één ding vertellen: iedereen kan sensueel dansen. SC-movement begeleidt alle soorten vrouwen en helpt hen van hun eigen lichaam te houden. Het vrouwelijke lichaam is iets waar wij vrouwen trots op moeten zijn.

 

Sensualiteit gaat over beleving. Hoe jij iets beleeft en wat je voelt tijdens het dansen. Het gaat over je prachtige lichaam. Over het nu. Over wat we het liefste doen wanneer we ons sexy voelen. Ken je die momenten dat je in de spiegel kijkt en denkt ‘je ziet er goed uit, schat’? Die herbeleven we iedere keer weer tijdens het sensueel dansen bij SC-movement. Onszelf sexy voelen. De hele tijd. Dat is wat wij doen.

Hoe ziet een dansles eruit?

We beginnen altijd met een warming-up. Dit is ontzettend belangrijk, we vragen namelijk veel van het lichaam tijdens het sensueel dansen. Om blessures en pijntjes te voorkomen zorgen we ervoor dat het lichaam lekker opgewarmd is. Na het opwarmen start de les zelf. Een dansles in Amsterdam bij Sensual Confidence Movement kenmerkt zich door de speciale opbouw, wij werken niet met een standaard choreografie maar met opdrachten. In het begin een Sensual Meditatie, hierdoor worden we rustig en kunnen we onszelf openstellen tijdens de dansles zelf.

 

Vervolgens gaan we aan de slag met verschillende opdrachten, in combinatie met dans, om jouw zelfverzekerdheid te vergroten. Ook wordt er tijdens de danslessen met elkaar gepraat. De lessen draaien dus niet alleen om het dansen, maar vooral om het verbeteren van de zelfverzekerdheid. Jezelf sexy voelen. Jezelf leren kennen en durven te zijn.

Je zelfvertrouwen verbeteren door sensueel dansen

Een van de belangrijkste redenen om te starten met sensueel dansen was het verbeteren van het zelfvertrouwen van andere vrouwen. Door alles wat er van ons wordt verwacht kan je zelfvertrouwen verminderen wanneer je daar niet aan kunt voldoen. En wat dacht je van alle sociale media die ons leven overnemen? Ieder moment van de dag worden we geconfronteerd met personen die aan het ‘ideaalbeeld’ voldoen. Mensen die naar verre reizen gaan, alles lijken te hebben wat hun hartje begeert en het leven letterlijk lijken te leven. En andere vrouwen die dat (net) niet hebben? Die worden daar onzeker van.

 

Maar ook op andere fronten kan een vrouw onzeker worden. Het uiterlijk, kleding, hobby's, je kunt het zo gek niet verzinnen of vrouwen raken er onzeker over. Nergens voor nodig. Jij bent jij. En uniek. En prachtig. Wij leren je door sensueel dansen van jezelf te houden, van je lichaam te houden en onzekerheid te overwinnen. Samen gaan we werken aan een betere versie van jezelf.

Stress verminderen

Wist je dat stress het lichaam verstijfd? En dat een verstijfd lichaam stress langer vasthoudt? Een typische wisselwerking waar veel vrouwen mee te maken krijgen. Door sensueel dansen bij SC-movement schudden we alles lekker los en worden je bekken weer soepel. Het bekkengebied is de plaats waar vrouwen veel stress opslaan. Dit is ook de reden dat je regelmatig hoort dat vrouwen onverklaarbare pijn in de onderrug hebben. Dat komt dus door stress. Bij SC-movement werk je met het sensueel dansen aan je zelfvertrouwen, word je fysiek fitter én ben je beter bestand tegen stress in de toekomst.

Geïnteresseerd?

Ben jij geïnteresseerd in het sensueel dansen? En wil je een proefles volgen? Meld je hieronder aan voor onze lessen!